WhatsHappy: Kinderen happy op de app

WhatsHappy: kinderen happy op de app

Whatsappen is een geliefde bezigheid van veel kinderen, en dit begint vaak al in de bovenbouw van de basisschool. Het is een geweldig communicatiemiddel, maar er kleeft ook een gevaar aan. Want bij ‘verkeerd gebruik’ kun je jezelf of anderen er behoorlijk mee beschadigen. En een ongeluk op Whatsapp zit in een klein hoekje. Het is eigenlijk best raar: we geven onze kinderen verkeerslessen voordat ze zelf op de fiets naar school mogen, maar we laten ze vaak zó de digitale snelweg opgaan. Met de WhatsHappy workshop van Happy Families helpen we kinderen veilig op weg. Zodat elk kind zich happy voelt op de app!

WhatsHappy workshop voor leerlingen in de bovenbouw

De WhatsHappy workshop bestaat uit een nulmeting, een workshop voor de leerlingen van twee uur, een ouderavond van twee uur en een nameting.  Tijdens de workshop in de groep, die door twee coaches wordt begeleid, maken de kinderen met elkaar afspraken over whatsapp-gebruik. In feite gaat de workshop over hoe je fatsoenlijk met elkaar omgaat. De coaches laten de kinderen via rollenspel verschillende emoties ervaren die hun gedrag - op de app en in het echte leven - bij een ander kan oproepen. Daarna gaan de kinderen in groepjes afspraken maken over Whats-wel en Whats-niet. Aan het eind van de workshop worden de belangrijkste afspraken ingevuld op een WhatsHappy-poster. Die wordt door alle kinderen ondertekend en opgehangen in de klas. Het doel van de workshop is bewustwording van gedrag en het groepsgevoel te versterken. Met de metingen kunnen we zien welk effect de workshop op het appgedrag in de klas heeft gehad.

WhatsHappy ouderavond

Tijdens de WhatsHappy ouderavond, die plaatsvindt nadat de workshop in de groep is gegeven, bespreken de coaches de resultaten met de ouders. Ouders gaan ook zelf een onderdeel van de workshop uitvoeren en ervaren. Daarna is er gelegenheid voor discussie, kunnen ouders ruimschoots vragen stellen en geven de coaches tips mee voor thuis.

Kosten

€ 900 voor de nul- en nameting, workshop voor de leerlingen en de ouderavond.
€ 600 voor de nul- en nameting, workshop voor de leerlingen.
Genoemde prijzen zijn incl. btw en cursusmateriaal. Zie ook onze leveringsvoorwaarden.

Voor elke volgende workshop op dezelfde school wordt 10 %  korting op de kosten in mindering gebracht.

Opgave

Ook een WhatsHappy-Workshop bij jou op school? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.