Parents’ Skills: positief opvoeden met gezond verstand

Parents' Skills Happy Families

 

Met de cursus Parents' Skills: positief opvoeden met gezond verstand van Happy Families leer je je opvoedvaardigheden te vergroten. In vier avonden leer je oplossingsgerichte vaardigheden waarmee je je kind op een positieve, opbouwende manier kunt helpen opgroeien. In de cursus bespreken we bovendien een aantal opvoedthema’s , zoals regels naleven, straffen/belonen, verantwoordelijkheid geven en grenzen stellen. Je oefent de vaardigheden eerst in de cursus met andere ouders en daarna oefen je ze thuis met je kind. Het mooie van deze cursus is dat je elkaar als ouders kunt bekrachtigen en ondersteunen en je jezelf voelt groeien in je rol van positief opvoeder.

Ontdekkingstocht

Elk kind heeft een specifieke gebruiksaanwijzing, alleen … die heb je er bij de geboorte niet bij gekregen. Het opvoeden van je kind is dus één grote ontdekkingstocht. Karakter, temperament, aanleg en omgeving van zowel jou als je kind zijn van invloed op hoe je kind zich ontwikkelt en hoe jij je kind opvoedt. Met al deze factoren is het de kunst om de juiste akkoorden aan te slaan en op de goede knoppen te drukken. En dat kun je leren!

Opbouw cursus

Eerste avond:
Reageren op ongewenst gedrag van kinderen, uitnodigen tot positief gedrag en dit versterken door kinderen complimenten te geven.

Tweede avond:
Alle neuzen in de goede richting! Het versterken van ouderlijke samenwerking.

Derde avond:
Creatieve manieren om kinderen te helpen hun problemen op te lossen.

Vierde avond:
Wel of geen straf? Kinderen coachen verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties.

Kids' Skills

Parents’ Skills is een aanvulling op de methode ' Kids’ Skills' van Ben Furman. Kids’ Skills is een praktische benadering om kinderen te helpen hun problemen op te lossen en angsten te overwinnen. In de kindercoaching maken we veel gebruik van deze methode.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus is ontwikkeld voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd, van 5 tot 12 jaar. Bij voldoende belangstelling organiseren we dit voorjaar ook een Toddler Parents’ Skills voor ouders van peuters en kleuters die hun kinderen van jongs af aan positief en oplossingsgericht willen opvoeden.

Locatie

Happy Families: kindercoaching & family mediation
Semmelweisstraat 182 in Groningen.

Kosten

€ 100 per persoon en € 150 per stel.
Genoemde prijzen zijn incl. btw en cursusmateriaal. Zie ook onze leveringsvoorwaarden.

Opgave

De cursus beslaat vier avonden en wordt gegeven door een kindercoach en een opvoedcoach van Happy Families. Heb je nog vragen of wil je je opgeven? Maak dan gebruik van het  contactformulier. Vermeld de naam van de cursus, de maand van je voorkeur en of je alleen of samen komt. Na opgave nemen we binnen 4 werkdagen telefonisch contact met je op. Minimum aantal deelnemers: 8.