Echtscheiding en mediation

Echtscheiding en mediation

Scheiden van je partner is een emotioneel en gecompliceerd proces, helemaal als er ook kinderen bij betrokken zijn. Het besluit nemen om de relatie te beëindigen is vaak niet een beslissing die je samen neemt. Vaak is één van de partners al verder, hakt uiteindelijk de knoop door om uit elkaar te willen gaan, terwijl de ander nog niet zo ver is in het verwerkingsproces. De impact van de beslissing om te scheiden is groot. Gevoelens van boosheid, verbittering, teleurstelling, rouw en afwijzing voeren de boventoon en op zo'n moment moeten vaak allerlei belangrijke beslissingen worden gemaakt voor de lange termijn. Mediation bij echtscheiding kan uitkomst bieden.

Mensen hebben vaak hulp nodig om het goede gesprek te voeren in deze moeilijke periode. Steeds vaker kiezen mensen ervoor een mediator te vragen om hen te begeleiden in plaats van een advocaat. Mediation spaart tijd, geld en energie en geeft blijvende oplossingen. Belangrijk, want vaak kom je elkaar weer tegen. Dan kan je conflict maar beter zijn opgelost. Zodat je samen verder kunt.

In vertrouwelijke gesprekken kun je Jessica Evers, family mediator bij Happy Families, vertellen wat je op je hart hebt. Er is ruimte voor je frustratie en wanhoop. En er ontstaat uitzicht op een oplossing. Ze is onpartijdig in de bemiddeling en heeft oog voor de belangen van beide partijen, begeleidt je professioneel door de emotionele roller coaster van een echtscheiding, en zorgt dat je weer snel een nieuw leven kunt opbouwen.
Een leven met nieuwe afspraken, waarover je het met elkaar eens bent. Over de omgang met elkaar als ouder, de omgang met de kinderen, en de verdeling van het geld en goederen.

Wanneer er bij de scheiding kinderen betrokken zijn dan is het van essentieel belang om de relatie die jullie als partners hadden goed af te sluiten, zodat jullie ook na de scheiding samen een goede ouder voor jullie kind(eren) kunnen zijn. Vaak blijkt dat wanneer dit niet goed gebeurd is, de kleinste frustraties over en weer tot grote onenigheid kan leiden, wat zich nog jaren na jullie scheiding kan voortslepen.

Werkwijze

Een mediationtraject bestaat meestal uit zo'n 3 tot 5 gesprekken. Voordat gestart wordt met de gezamenlijke gesprekken, vindt eerst de individuele intake plaats.
Lees meer over werkwijze mediation >>

Kosten

€  85 per persoon per gesprek
Een gesprek duurt een uur tot anderhalf uur. Meestal zijn er drie tot vijf gesprekken nodig.
Genoemde prijs is incl. btw. Zie ook onze leveringsvoorwaarden