Kindercoaching bij Happy Families

 

Voelt jouw kind zich ongelukkig? Daar word jij natuurlijk ook ongelukkig van… Kies dan voor kindercoaching bij Happy Families! We helpen je graag. Wij coachen al jarenlang met succes kinderen die bang, boos, onzeker of verdrietig zijn en we adviseren tegelijkertijd ook hun ouders. Bij ons geen ellenlange wachttijden en geen oeverloze trajecten maar snelle en overzichtelijke hulp. Heeft jouw kind een probleem? Wees er dan op tijd bij. Vroegtijdige coaching kan voorkomen dat je kind gebruik moet maken van de reguliere jeugdhulpverlening.

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een kortdurende, effectieve, preventieve methode om kinderen te helpen hun problemen op te lossen. Het maakt kinderen bewust van hun gedachten, gevoelens en gedrag. Dat is dus heel iets anders dan therapie, waarin het verleden centraal staat. Kindercoaching is toekomstgericht en leert kinderen anders met hun gedrag om te gaan. Door het kind vroegtijdig en kortdurend te coachen, kun je voorkomen dat ongewenst of onhandig gedrag een gewoonte wordt en inslijt. Wij coachen kinderen met kennis van zaken, een warm hart en gezond verstand. Daarbij ‘spreken’ we de taal van kinderen met spel en fantasie. Zo leert het kind spelenderwijs nieuw gedrag.

Voor wie is kindercoaching?

Kinderen die last hebben van hun gedachten en gevoelens of die met hun gedrag overlast veroorzaken, zijn gebaat bij kindercoaching. Denk hierbij aan kinderen met faalangst of driftbuien, kinderen die pesten of gepest worden en kinderen die weinig zelfvertrouwen of een laag zelfbeeld hebben. Ook voor kinderen die te maken hebben met verlies en rouw - bijvoorbeeld na echtscheiding of als een van de ouders is overleden - is kindercoaching een goede methode. Wij coachen kinderen zowel individueel als in groepjes.

Wat doet de kindercoach?

De kindercoach leert kinderen anders te denken en anders te doen en helpt ze met het aanleren en oefenen van nieuw gedrag door ze nieuwe vaardigheden aan te leren. Een kind heeft nog niet genoeg taalvaardigheid om zich goed te kunnen uitdrukken. Hij verwerkt zijn gedachten en gevoelens op een expressieve manier, bijvoorbeeld door te spelen, verhaaltjes te verzinnen en te tekenen. De kindercoach spreekt deze creatieve taal ook. Zij stelt daarnaast spelenderwijs de juiste vragen waardoor het kind vaak zelf de oplossing voor zijn probleem verzint.

Werkwijze

Je kunt altijd bij ons terecht voor een vrijblijvend, gratis kennismakingsgesprek. Als je vertrouwen hebt in ons en onze aanpak en besluit om verder te gaan met Happy Families, volgt een intakegesprek. We vragen jou als vader en/of moeder en je kind wat we moeten weten om met het probleem aan te pakken. Daarna gaan we aan de slag! In gesprekken en spelenderwijs komen we er achter wat een goede oplossing zou zijn voor het probleem. Wij kiezen dan samen met je kind de vaardigheid die daarbij kan helpen. In drie tot zes sessies helpen we je kind om de vaardigheid onder de knie te krijgen. De vaardigheden die wij kinderen leren lijken simpel, maar brengen hen in een wereld van nieuwe mogelijkheden. We maken gebruik van diverse beproefde coachingmethodes, zoals Kids Skills, Mission Possible, het Zandkastelenprogramma, metaforische verhalen en RET-coaching. De methode die we kiezen, is afhankelijk van de hulpvraag, het karakter en de interesses van het kind.

kosten

Individuele coaching :€ 75 per sessie (60 minuten)
Groepscoaching: zie de bedragen zoals vermeld bij groepscoaching
Genoemde prijzen zijn incl. btw en cursusmateriaal. Zie ook onze leveringsvoorwaarden.