Eva Josien van Dijk, kindercoach Happy Families

eva-josien-full

Eva Josien (Leeuwarden, 1981) is kinder- en opvoedcoach bij Happy Families. Daarnaast is ze begeleidster op een school voor kinderen met een beperking.  Eva Josien is al jaren werkzaam in de gehandicaptenzorg.  Oorspronkelijk is ze opgeleid als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en via een studie Orthopedagogiek uiteindelijk terecht gekomen bij het vak Kindercoach. 

"In 2015 ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die, los van de doelgroep waarmee ik werk,  me meer voldoening ging geven dan mijn werk op dat moment. Ik merkte dat het me steeds meer tegen ging staan dat ik geen  ‘echt’ contact had met mensen.  Ik heb eerst de basisopleiding Kindercoach bij Tea Adema gevolgd. Daarna heb ik de register post-HBO opleiding Kindercoaching bij het Atma Instituut in Amersfoort succesvol afgerond.

De wereld is zo ingewikkeld geworden en  mijn wens is dat het voor kinderen simpel blijft.  Opvoeden is voordoen, opgroeien is nadoen. Goed voorbeeld doet goed volgen en oefening baart kunst.  Het is prachtig om kinderen hun mogelijkheden te activeren zodat hun probleemoplossend vermogen vergroot wordt! Ik zie het ook bij mijn drie dochters thuis; als je iets onnodig ingewikkeld maakt haken ze af. De concentratie blijft als je er iets leuks van maakt en de intrinsieke motivatie weet te vinden bij het kind".

Eva Josien is getrouwd met Gerrit Jan en is moeder van Rebecca (2008), Hannah (2010) en Myrthe (2014). In haar vrije tijd loopt ze graag hard en zeilt ze vaak over de Friese meren samen met haar gezin in hun zeilboot.  Eva Josien is lid van de Stadskerk/VBG in Groningen.  Hier is zij ook enthousiaste vrijwilliger in het kinderwerk.

Voor vragen of informatie kun je contact opnemen met Eva Josien via:

Telefoon: 06 4230 0549
E-mail: evajosienvandijk@happyfamilies.nl

Adiona Happy Families:kindercoaching & family mediation